טלפון: 072-2502424 | פקס: 153722502424 | דוא"ל: info@authentico.co.il | פגישות ייעוץ (בתיאום מראש): בית איילון, רח' אבא הלל 12, רמת גן
טיול שורשים בבלארוס, ליטא וריגה | 09-17.06.2014 | משפחת דונר
אנו באותנטיקו לומדים את צרכיו הייחודיים של כל מטייל, שמים לב לפרטים הקטנים ביותר ומעניקים תשומת לב מרבית ושירות אישי לכל אחד מלקוחותינו .אנו מאמינים כי הטיולים של אותנטיקו מתאימים לכל מי שמחפש חוויית טיול איכותית ומזמינים אתכם להצטרף אל חוג לקוחותינו!
יתכנו שינויים במסלול המוצע בכפוף לשינויים בלוח הטיסות של חברת התעופה, על פי מיטב שיקולי המדריך בשטח, עקב תנאי מזג האוויר בפועל ו/או תנאי השטח ו/או דרישות השלטונות המקומיים.
מסלול ותכנית הטיול
מסלול ותכנית הטיול
-
09.06
ת"א - וילנה
נחיתה בוילנה בשעה 22:30, קבלת פנים והעברה למלון.
לינה בוילנה. -
10.06
וילנה - אשמיאני - אולשני - מינסק
בשעות הבוקר נצא את בירת ליטא לכיוון בלארוס. נעבור את הגבול בין שתי המדינות במעבר הגבול Medininkai ונמשיך ישירות לעיירת אושמיאני (Ashmyany). בעיירה נמצאים מספר אתרים יהודיים: מבנה בית הכנסת שנסגר עוד בשנת 1940, תחנת קמח יהודית שהיום בה שוכן בית קפה, בניין בית המרחקת היהודי ועוד. מאשמיאני נמשיך לאולשני (Halshany). התצפית על תחנת הקמח היהודית הישנה שעדיין עומדת בכניסה לעיירה על שפת הנהר Holshanka, הביקור בכיכר השוק וברחובות בהם נשתמרו בתי הלבנים של הסוחרם היהודיים, מחזירים אותנו לימי השטעטל היהודי של סוף המאה ה-19 – תחילת המאה-20. על פי עדויות המקומיים, ביתו של רב הקילה ברח' Ashmyanskaya שבעת מלחמת העולם השניה שכנה בו המפקדה הגרמנית ככל הנראה איננו קיים ובמקומו הוקמו מספר חנויות. נבקר ברח' Levin במקום בו עמד בית הכנסת שגם לא שרד עד היום. כ-1.7 ק"מ מהעיירה נמצאים שרידיו של בית העלמין היהודי של אולשני. בתום הסיור נמשיך בנסיעה אל בירתה של בלארוס, מינסק.
לינה במינסק.Vilnius – Ashmyany – Halshany – Minsk (Approximate distance: 200 km)
-
11.06
מינסק - חאטין - וולוז'ין - וילנה
בבוקר נסייר במינסק, עיר שהייתה מרכז יהודי חשוב במזרח אירופה עד מלחמת העולם השנייה. נבקר בפרבר טרויצקויה (Troizkoe predmestye) – השכונה המשוחזרת המהווה אזור תיירותי מרכזי בעיר ובו מספר בתי קפה ומסעדות, מוזיאון וגלריות לאומנות. נבקר באזור הגטו היהודי, נראה את בניין בית הכנסת קורל שנבנה בעיר בתחילת המאה ה-20 והיום שוכן בו התיאטרון הלאומי לדרמה וכמובן נבקר ליד אנדרטת הזיכרון 'ימה' (בור) להרוגי גטו מינסק. נסע לחאטין (Khatyn), אחד מאלפי הכפרים שנשרפו על ידי הנאצים במלחמת העולם השנייה והיום אתר זיכרון לאומי ובמקום אנדרטה מרשימה מאוד שאחד מיוצריה הוא האדריכל היהודי הנודע לאוניד לוין. נמשיך אל וולוז'ין (Valozhin), העיירה הציורית בה הקים ר' חיים מוולוז'ין את "אם הישיבות" – ישיבת וולוז'ין המפורסמת. לאחר הסיור במקום נמשיך אל הגבול עם ליטא ולעת ערב נגיע לוילנה.
לינה בוילנה.
Minsk – Khatyn Memorial – Valozhin – Vilnius (Approximate distance: 280 km)
-
12.06
'ירושלים דליטא'
בשעות הבוקר נצא לסיור ההיכרות עם וילנה. נתחיל בתצפית ממרומי המצודה העתיקה השוכנת בלב העיר. נרד מגבעת המצודה ונתעכב ליד הקתדראלה המרשימה ו"מגדל הפעמון" הסמוך לה שבמרכז העיר. נציץ על בית המושל הכללי הרוסי לשעבר שהיום הוא בית הנשיא של ליטא ונמשיך לביקור בקומפלקס בן מאות השנים של האוניברסיטה הווילנאית שהיא אחד ממוסדות ההשכלה הגבוהה המוקדמים והמרשימים ביותר במזרח אירופה. נמשיך את הסיור בוילנה היהודית הידועה גם בשם "ירושלים דליטא". נבקר בבית הכנסת "טהרת הקודש" היחיד ששרד מכל בתי הכנסת של העיר ומשרת בימינו את קהילת יהודי וילנה, נסייר ברחובות הגטו, נעצור ליד הבניין של התיאטרון היהודי בגטו וילנה, נגיע למתחם "הבתים הזולים", הבניינים שברון הירש בנה ליהודים חסרי גג לאחר השיטפון הגדול בוילנה, נמשיך לביקור במוזיאון היהודי הממשלתי בליטא. נבקר בבתי הקברות היהודיים בוילנה ונעצור ליד קבריהם של הגאון מוילנה ושל הגר צדק.
לינה בוילנה.
במהלך הסיור בעיר, נבקר במספר כתובות הקשורות במשפחת טייץ: רח' Šv. Stepono (כתובת מקורית: 6 Stefanska) – כתובתו של בית משפחת טייץ; רח' Teatro (כתובת מקורית: Teatralnaya 3) – בכתובות זו שכן בית היולדות היהודי הפרטי "בלאך"; רח' Lapų או רח' Alkūnės (כתובת מקורית: Nikodema 6) – זו כתובתו של בית החרושת לנקניק של מש' טייץ; אנדרטת הזיכרון ושרידי המצבות במקום בו היה בית העלמין היהודי השני של וילה (Užupis Old Jewish Cemetery) שנהרס בסוף שנות ה-60 של המאה הקודם ושככל הנראה בבית עלמין זה נקברה רחל לאה טייץ ז"ל. -
13.06
וילנה - 'יער פונאר' - טראקאי - ז'זמר - קובנה
בבוקר נסע ל"יער פונאר", לביקור בגיא ההריגה הגדול של יהדות ליטא הסמוך לעיר. נמשיך אל טראקאי (Trakai), הבירה העתיקה של נסיכי ליטא השוכנת בלב אזור אגמים יפהפה. נבקר בטירה המרשימה ובמוזיאון הקראי המציג מאות שנות חייהם של הקראים בליטא ונתרשם מיופיו הנדיר של המקום. נמשיך לכיוון צפון-מערב, לעיר השנייה בגודלה בליטא, קובנה (Kaunas). בדרך נעצור בעיירת ז'זמר (Zhezhmariai) לביקור בבית הכנסת מעץ. בקובנה נטייל באזור הישן של העיר שהיה מאוכלס ברובו ביהודים וברחובות הקרויים על שמותיהם של הסופר אברהם מאפו ולודוויג זמנהוף, אבי שפת האספרנטו, נגיע אל "כיכר העיר" העתיקה, נמשיך את סיורנו בביקור קצר ליד הבית בו גדלה המשוררת לאה גולדברג. נטייל ב – Laisves aleja הלא הוא המדרחוב המפורסם של העיר. נגיע ל"סלובודקה" – הרובע היהודי הישן בו פעלה הישיבה המפורסמת ואשר שימש כגטו בעת הכיבוש הנאצי.
לינה בקובנה.
Vilnius – Paneriai – Trakai – Zhezhmariai – Kaunas (Approximate distance: 120 km)
-
14.06
קובנה - שאוולי - ריגה
בשעות הבוקר נבקר ב"פורט התשיעי", המצודה ששימשה כמחנה מעצר ומוות בתקופת מלחמת העולם השנייה. נסע לעיר שאוולי (Siauliai), בה נתרשם מקרוב מאורחות חייה של "אצולת הממון" היהודית, נתעכב ליד אחוזת משפחת פרנקל ובית החרושת לעורות של משפחה זו. בהמשך דרכנו נבקר ב"גבעת הצלבים", אתר ייחודי ומרשים שהיה לאחד מסמלי ההתנגדות הליטאית לשלטון הזר. לאחר נסיעה לא ארוכה נחצה את הגבול עם לטביה ובשעות הערב נגיע לריגה (Riga), בירת לטביה.
לינה בריגה.Kaunas – Siauliai – Riga (Approximate distance: 280 km)
-
15.06
ריגה
לאחר ארוחת הבוקר נתחיל את סיורינו בעיר העתיקה של ריגה הכולל חומות העיר, "השער השבדי", הקתדראלה המרכזית שנבנתה ב-1211, "בית החתולים", הגילדה הגדולה והקטנה, הבתים המכונים "שלושה אחים", נתרשם מהמגוון הארכיטקטוני הנדיר של המבנים ובניהם הבית של "שחורי ראש". אחרי הצהריים נסייר בריגה היהודית. נבקר ברובע היהודי לשעבר, נעצור ליד האנדרטה לזכר בית הכנסת הגדול של ריגה אשר נשרף על ידי הנאצים ועוזריהם המקומיים. נעצור ליד בניין בית הספר היהודי הראשון באימפריה הרוסית. נמשיך לאזור הגטו וגם אל אתר השמדת יהודי ריגה רומבולה ומחנה עבודה סאלאספילס.
לינה בריגה. -
16.06
ריגה - ארמון רונדלה - פוניבז' - וילנה
בבוקר נבקר בשוק המרכזי של ריגה, אחד השווקים הגדולים והמרשימים באירופה כולה. נמשיך לסייר בפנינה האדריכלית של האזור הלא הוא רחוב אלברטה המהווה ריכוז ייחודי לבניינים שעוצבו בסגנון ה"ארט-נובו" (Art Nouveau). נצא את ריגה ונגיע לעיר רונדאלה (Rundale) בה נבקר בארמון של דוכסי קורלנד אשר נבנה ע"י האדריכל האיטלקי הנודע ברטולומאו רסטרלי. נחצה את הגבול, נשוב לליטא ונמשיך לעיר פוניבז' (Panevezys). נציץ בבניין שבו פעם פעלה ישיבת פוניבז' המפורסמת ונזכיר את הרב שלומה יוסף כהנמן שהקים ישיבות בליטא וגם בישראל. לעת ערב נחזור לוילנה. לינה בוילנה.
Riga – Rundale Palace – Panevezys – Vilnius (Approximate distance: 300 km)
17.06 חוזרים הביתה
בשעות הלילה נסע אל נמל התעופה של וילנה לקראת הטיסה למוסקבה הממריאה בשעה 05:10
חבילת הטיול כוללת
-
חבילת הטיול הפרטי של אותנטיקו כוללת
- העברות מ/אל נמל התעופה.
- מדריך דובר עברית בהתאם לתכנית.
- סיורים והעברות במיניוואן ממוזג מסוג Renault Trafic או דומה כולל הוצ' דלק וביטוח (בנהיגת המדריך).
- לינות: סה"כ 8 לילות על בסיס BB כמפורט להלן:
- 4 לילות בוילנה במלון Amberton
- לילה אחד במינסק במלון Minsk
- לילה אחד בקובנו במלון Daugirdas
- 2 לילות בריגה במלון Avalon
- דמי כניסה לאתרים בהם הכניסה כרוכה בתשלום ואשר כלולים בחבילת הטיול כמפורט בסעיף "אתרים הכלולים בתכנית" (למעט הימים בהם המוזיאונים סגורים). לפי העניין, תוכלו להוסיף אתרים נוספים, זאת בתשלום במקום.
- דמי רישום וטיפול.
המחיר אינו כולל- כרטיסי טיסה.
- ביטוח נסיעות ובריאות.
- הוצ' בגין הנפקת אשרות כניסה לבלארוס לרבות תשלומים עבור ביטוח בריאות מיוחד הנדרש במדינה זו.
- הוצאות רפואיות ביעדי הסיור.
- כניסות מוקדמות/יציאות מאוחרות במלונות.
- אתרים / פעילויות / שירותים אשר לא תוכננו מראש ואינם כלולות בחבילת הטיול.
- ארוחות מעבר לארוחות בוקר המוגשות במקומות הלינה.
- הוצאות אישיות.
- הוצאות הכרוכות בחיפוש גנאולוגי בארכיונים וכדומה.
- הוצאות אפשריות אשר ינבעו מ:
- שינויים בתכנית הביקור אשר עשויים להתרחש עקב תנאי מזג האוויר בפועל ו/או תנאי השטח ו/או דרישות השלטונות המקומיים ו/או אילוצים אחרים.
- שינויים בלוח הטיסות של חברות התעופה.
אתרים הכלולים בחבילת הטיול
אתרים הכלולים בחבילת הטיול
-
מינסק ואתריה
מינסק, עיר שהייתה מרכז יהודי חשוב במזרח אירופה עד מלחמת העולם השנייה. אתרי הביקור המרכזיים של העיר הם: בפרבר טרויצקויה (Troizkoe predmestye) – השכונה המשוחזרת המהווה איזור תיירותי מרכזי בעיר ובו מספר בתי קפה ומסעדות, מוזיאון וגלריות לאומנות, באזור הגטו היהודי, בניין בית הכנסת קורל שנבנה בעיר בתחילת המאה ה-20 והיום שוכן בו התיאטרון הלאומי לדרמה וכמובן אנדרטת הזיכרון 'ימה' (בור) להרוגי גטו מינסק.
-
אתר זיכרון לאומי חאטין
חאטין (Khatyn), אחד מאלפי הכפרים שנשרפו על ידי הנאצים במלחמת העולם השנייה והיום אתר זיכרון לאומי ובמקום אנדרטה מרשימה מאוד שאחד מיוצריה הוא האדריכל היהודי הנודע לאוניד לוין.
-
ישיבת וולוז'ין
ישיבת וולוז'ין (בשמה הרשמי ישיבת עץ חיים, וכונתה תדיר אם הישיבות) הייתה הישיבה המודרנית הראשונה, ושימשה אב טיפוס למבנה הישיבות הליטאיות שבאו אחריה.
-
המרכז ההיסטורי של וילנה
העיר העתיקה, מרכזה ההיסטורי של וילנה, משתרעת על 3.6 קמ"ר והיא בין הגדולות במזרח אירופה, בה מרוכזים רוב הבניינים בעלי החשיבות ההיסטורית ובהם טירת גדימינאס וכיכר הקתדרלה. העיר הוכרה כאתר מורשת עולמית של אונסק"ו ב-1994.
-
אוניברסיטת וילנה
אחד ממוסדות ההשכלה הגבוהה המוקדמים והמרשימים ביותר במזרח אירופה שנוסדה על-ידי הישועים בשנת 1579.
-
וילנה היהודית - "ירושלים דליטא"
אתריה המרכזיים של וילנה היהודית שכונתה "ירושלים דליטא" הם: רחוב הגאון, רחוב היהודים, בית הכנסת "טהרת הקודש" היחיד ששרד מכל בתי הכנסת של העיר, רחוב "ברייטה גאס", רחובות הגטו, הבניין של התיאטרון היהודי בגטו, מתחם "הבתים הזולים", בתי הקברות היהודיים של העיר ועוד.
-
המוזיאון היהודי הממלכתי ע"ש הגאון מוילנה
המוזאיון מוקדש לתולדות יהודת ליטא ולמורשתה התרבותית, נוסד ע"י משרד התרבות של ליטא בשנת 1989.
-
אתר הזיכרון בפונאר
אתר הרצח של יהודי וילנה והסביבה, שוכן 10 ק"מ מדרום לוילנה. באתר זה נרצחו במהלך מלחמת העולם השנייה בין שבעים אלף איש למאה אלף איש, רובם המכריע יהודים.
-
טירת טראקאי (Trakai Castle)
טירה השוכנת על אי באגם גאלבה בעיר טראקאי, בירתם העתיקה של נסיכי ליטא.
-
בית הכנסת מעץ בעיירת ז'ז'מר (Zezmariai)
בית הכנסת מעץ שנשתמר בעיירת ז'ז'מר.
-
מרכזה ההיסטורי של קובנו ואזור 'סלובודקה'
קובנה (בליטאית Kaunas) היא העיר השנייה בגודלה בליטא, נוסדה בשנת 1030 על ידי הנסיך הליטאי קאונאס ונקראה על שמו. בתחילת המאה ה-18 נוסד בעיר רובע יהודי ובשנת 1939 מנתה האוכלוסייה היהודית בקובנה כארבעים אלף איש, שהיוותה כרבע מהאוכלוסייה הכללית שבעיר. בשנת 1877 הקים הרב נתן צבי פינקל את ישיבת סלובודקה המפורסמת בבפרבר של קובנה אשר שימש כגטו בעת הכיבוש הנאצי.
-
הפורט התשיעי
אתר רצח המוני יהודים במלחמת העולם השניה. הפורט התשיעי בקובנה הוא שמה של אחת ממערכת המצודות שהוקמו בסוף המאה ה-19 שישה קילומטרים ממרכז העיר. בליטא העצמאית, בין שתי מלחמות-העולם, שימש הפורט בית-סוהר. כיום משמש המקום כמוזיאון וכאתר הנצחה.
-
אתר ההנצחה ליהודי פלונגין
באתר הרצח של יהודי פלונגין והסביבה הציב חרש העץ היהודי, יעקב בונקה, שורה של פסלי עץ המתארים את רגעיהם האחרונים של ההולכים למוות.
-
גבעת הצלבים
אתר ייחודי ומרשים שהיה לאחד מסמלי ההתנגדות הליטאית לשלטון הזר. במקום שוכנת גבעה קטנה, אליה נוהגים הולכי רגל להגיע ולהניח צלבים.
-
אחוזת משפחת פרנקל בשאוולי
אחוזת משפחת פרנקל ובית החרושת לעורות של משפחה זו בעיר שאוולי (Šiauliai).
-
העיר העתיקה של ריגה
העיר העתיקה של ריגה הוכרזה אתר מורשת עולמית על ידי אונסק"ו. בריגה נמצא הריכוז הגבוה ביותר של מבנים הבנויים בסגנון אר נובו באירופה. מה בתכנית הסיור? חומות העיר, "השער השבדי", הקתדראלה המרכזית, "בית החתולים", הגילדה הגדולה והקטנה, הבתים המכונים "שלושה אחים", בית הגילדות של שחורי הראש, הרובע היהודי לשעברי, השוק המרכזי של ריגה, אחד השווקים הגדולים והמרשימים באירופה כולה ועוד.
-
קתדרלת ריגה (Rigas Dom)
הקתדרלה של ריגה היא הכנסייה הגדולה בארצות הבלטיות. היא נבנתה במהלך המאה ה-13 ועברה שינויים משמעותיים מאז. בתוכה נמצא אורגן שנבנה בשנת 1844 והנחשב לעוגב הצינורות השני בגודלו בעולם.
-
בית הכנסת כורל של ריגה
בית הכנסת הגדול המכונה פייטאוו-שול (Peitav Shul), היחיד ששרד בריגה לאחר הכיבוש הנאצי ועדיין פעיל בעיר. בית הכנסת ממוקם בלבה של העיר העתיקה של ריגה. בית הכנסת נבנה בשנים 1903-1905 בסגנון אר נובו על ידי הארכיטקט וההיסטוריון וילהלם ניומן.
-
אתר השמדת יהודי ריגה בעיר רומבולה
טבח יער רומבולה אירע ביער רומבולה (בלטבית – Rumbulā) סמוך לריגה, שם נרצחו כ-25 אלף יהודים בתקופת השואה. במקום בו בוצע הטבח, הוקמה בשנת 1965 אנדרטה על ידי קבוצת צעירים מהעיר ריגה. בנובמבר 2002 חודשה האנדרטה במקום על ידי השלטונות הלטביים.
-
ארמון רונדלה
ארמון רונדלה הוא אחד משני הארמונות הגדולים ביותר שנבנו לדוכס קורלנד, כיום נמצא בדרום לטביה. הארמון נבנה לפי תוכניתו של האדריכל הרוסי ממוצא איטלקי ברטולומאו רסטרלי שהיה בין האדריכלים הבולטים בסגנון הבארוק ברוסיה במחצית המאה ה-18.